OLVG koppelt epd aan app voor hiv-patiënten

Door de koppeling moet een completer beeld voor patiënt en arts ontstaan.

OLVG heeft het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) gekoppeld aan een nieuwe app voor hiv-patiënten: de ‘Happi app’. Met de koppeling kunnen hiv-patiënten van OLVG via de app informatie over o.a. medicijngebruik, lichamelijke en psychische gezondheid aanvullen in hun eigen medische dossier. Zo ontstaat er een completer beeld voor patiënt en arts en kunnen onnodige ziekenhuisbezoeken worden voorkomen.

Eigen regie

Guido Van den Berk, internist bij OLVG ontwikkelde de Happi app met Joop Arends, internist bij UMCU vanuit de stichting HappiApp. ‘Artsen horen alleen tijdens het  consult hoe het met de patiënt gaat en dat is een momentopname. Doordat OLVG deze koppeling tot stand heeft gebracht, kunnen patiënten zelf, ieder moment relevante informatie aanvullen in hun eigen dossier. Voor artsen is die informatie direct zichtbaar. Zo krijgt de patiënt meer eigen regie en ontstaat er een volledig beeld van de gezondheidssituatie’.

De Happi app

De Happi app is een handig hulpmiddel voor mensen met hiv. Zo kunnen alerts worden ingeschakeld voor het op tijd nemen van medicatie en is te zien of gestelde gezondheidsdoelen wel (groene smiley) of niet (rode smiley) worden gehaald. De Happi app is voor alle hiv- patiënten in Nederland gratis te downloaden uit app store en google playstore.

Meer over de Happi app – http://www.happiapp.nl/

De koppeling

De afdeling Informatie en automatisering van OLVG heeft de koppeling zelf tot stand gebracht door het bouwen van een FHIR interface. OLVG is het eerste ziekenhuis die het eigen EPD koppelt aan de Happi app. Andere ziekenhuizen volgen in de toekomst.

Bron: https://www.medicalfacts.nl/2018/07/27/olvg-koppelt-epd-aan-app-voor-hiv-patienten/

Zie ook:

https://www.skipr.nl/nieuws/olvg-koppelt-epd-aan-app-voor-hiv-patienten/

https://www.icthealth.nl/nieuws/olvg-koppelt-epd-aan-happi-app-voor-hiv-patienten/